Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad'ı İngiltere gazlamış

Esad'ı İngiltere gazlamış

DÜNYA Haberleri

İngiltere, iç savaşa rağmen Sarin gazı yapımında kullanılan 'potasyum florid ve sodyum florid'in Suriye'ye satışına izin vermiş.

Geçen perşembe Suriye'ye yönelik askeri müdahaleyi meclisin reddetmesiyle şok olan İngiliz Başbakan David Cameron şimdi de vahim bir iddiayla zor durumda. İskoçya'nın en çok satan pazar gazetesi olan Sunday Mail, İngiliz hükümetinin geçen ocak ayında Suriye rejimine sinir gazı yapımında kullanılan kimyasalların satışı için firmalara izin verdiğini yazdı. Suriye'de iç savaşın bütün hızıyla sürdüğü sırada potasyum florür ve sodyum florür maddelerinin satışı için gerekli ihracat lisansları Londra'nın onayıyla çıkarılmış. Bu maddeler Şam'ın Gota banliyösünde 21 Ağustos'ta binlerce kişinin ölümüne yol açan sarin gazı gibi kimyasal silahların imalinde kullanılabiliyor. nbsp;Bu maddelerin ihracatı için gerekli lisanslar İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanlığı tarafından verilmiş. Üstelik bu lisanslar Avrupa Birliği Esad rejimine ambargo koyduktan ancak 6 ay sonra geri alınmış. Şimdi İngiltere'de muhalefet ve silah karşıtları Başbakan Cameron'ı bu lisansların nasıl verildiğini açıklamaya çağırıyor. Sunday Mail, İskoç parlamenterlerin de?aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin İngiltere Başbakanı David Cameron'dan bu konuda açıklama beklediğini ve Suriye'de iç savaşın başladığı ve devam ettiği 10 ay boyunca neden kimyasal maddelerle ilgili ihracat anlaşmalarının askıya alınmadığı sorusunu yönelttiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...