Pakistan'da üçlü zirve

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Pakistan'da üçlü zirve

Dünya Haberleri  / AA

Pakistan, Afganistan ve İran liderleri yarın İslamabad'da bir araya gelecek. Zirvenin ana konusu terörle mücadele ve bölgesel işbirliğini geliştirmek.

Pakistan, Afganistan ve İran'ın cumhurbaşkanlarının yarın Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir araya geleceği bildirildi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Basid, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin ev sahipliğini yapacağı üçlü zirve için Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yarın İslamabad'a geleceğini açıkladı. Zirvenin ana konusunun terörle mücadele ve bölgesel işbirliğini geliştirmek olduğunu belirten Basid, Zerdari'nin İran lideri Ahmedinejad ile İran-Pakistan doğalgaz boru hattı projesini ele almak için ayrı bir görüşme yapacağını da kaydetti. Siyasi gözlemciler, üçlü zirvede NATO kuvvetlerinin Afganistan'dan çekilmesinden sonraki durumun ve Taliban ile müzakere konularının da değerlendirileceğine kesin gözüyle bakıyor.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...