Kosova'da NATO askerlerinin sayısı azalmayacak

/ Kaynak: AA
Kosova'da NATO askerlerinin sayısı azalmayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

KFOR Komutanı Tümgeneral Voker Halbauer, NATO bünyesinde, Kosova'da görev yapan KFOR'a bağlı asker sayısını azaltmayacaklarını bildirdi.

Halbakuer, görevini, 6 Eylül Cuma günü Tümgeneral Salvatore Farini'ye devredecek olması nedeniyle karargahta basın toplantısı düzenledi. KFOR'un, Kosova'da, tarafsız şekilde, güvenli ve barışcıl bir ortam sağlamak için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Halbauer, ''Bu anlamda, KFOR'un temel yapısında bir değişiklik olmayacak. Yakın zamanda, KFOR bünyesinde görev yapan asker sayısı da azaltılmayacak'' dedi. Ülkenin kuzeyinde, Sırplar ve Arnavutlar arasındaki sorunların karmaşıklığını sürdürdüğünü kaydeden Halbauer, "Bu rağmen, durum stabil seyrediyor. Bana göre, insanlar sorunları diyalog yoluyla çözebileceklerini anladılar. Şiddetten kaçınarak ve birbirleriyle konuşarak çözüme ulaşabileceklerini fark ettiler'' diye konuştu. Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin Avrupa Birliği (AB) arabulucuğunda gerçekleştirdikleri müzakerelerden de övgüyle söz eden Halbauer, iki liderin, Batı Balkanlar'da kalıcı barış adına son derece sabırlı ve arzulu davrandıklarını kaydetti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...