Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sırbistan'daki genel seçimde Cumhurbaşkanı Vucic'in partisi önde gidiyor

Düzenleyen:
Sırbistan'daki genel seçimde Cumhurbaşkanı Vucic'in partisi önde gidiyor

DÜNYA Haberleri

Sırbistan'daki genel seçimin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki ittifak açık ara önde gidiyor.

Seçimleri takip eden İpsos ve Cesid'in açıkladığı sonuçlara göre, oyların yüzde 60'ının sayımı tamamlanırken, SNS öncülüğünde "Aleksandar Vucic-Çocuklarımız İçin" listesi sayılan oyların yüzde 62,5'ini aldı.

Açıklanan sonuçlara göre, 2'nci sıradaki Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS)-Eşsiz Sırbistan (JS) ittifakı yüzde 10,7 ve Sırp Vatanseverler Birliği (SPAS) 4,1 oy elde etti.

Yalnızca 3 siyasi partinin yüzde 3'lük seçim barajını geçtiği görülen seçimde, 250 sandalyeli ulusal mecliste SNS'nin 180, SPS-JS'nin 30, SPAS'ın ise 11 milletvekili çıkarabileceği açıklandı.

Kayıtlı 6 milyon 584 bin 376 seçmenin bulunduğu ülkede, sandığa giden seçmen oranı ise yüzde 46,8 olarak açıklandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının gölgesinde gerçekleştirilen seçimlerde halk, ulusal meclisin yanı sıra Voyvodina Özerk Bölgesi'nin 120 sandalyeli meclisi ile ülke genelindeki şehir ve ilçelerin belediye meclislerinin yeni üyelerini de belirledi.

Bu arada, seçimleri boykot çağrısı yapan muhalif Sırbistan İçin Birlik (SzS) ittifakı, katılımın düşük olmasının boykotun başarılı olduğunu gösterdiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Vucic'in, gece yarısından önce seçim sonuçları ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...