İngiltere'den muhaliflere destek sözü

/ Kaynak: AA
İngiltere'den muhaliflere destek sözü

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na verdiği desteği yineleyerek, muhaliflerle daha fazla ekipman sağlama konusunu görüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, bugün Londra'da SMDK Başkanı Ahmed el-Carba ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmenin ardından açıklama yapan Hague, "Birleşik Krallık'ın Suriye halkının tek ve meşru temsilcisi olan SMDK'nın arkasında olduğu konusunda, Başkan el-Carba ve Suriye halkının şüphesi olmasın. Onlar, krizin siyasi çözümü, istikrarlı ve demokratik bir Suriye için en iyi umut" dedi. Ülkesinin Suriye'den kaçan sığınmacılara yaptığı insani yardımları sürdüreceğini vurgulayan Hague, muhaliflerle bu konuda yakından çalıştıklarını kaydetti. El-Carba ile bugün yaptığı görüşmede, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında meydana gelen saldırıyı kınadığını ve kimyasal silahların kullanımına karşı olduğunu ifade ettiğini söyleyen İngiliz Bakan, şöyle konuştu:
"İngiltere'nin 5 bin koruyucu kapüşonun da arasında bulunduğu, kimyasal silahlardan korunma ekipmanlarını içeren paketinin Suriyeli muhaliflere iletildiğini teyid ettim. İngiltere'nin muhaliflere, hayat kurtaracak ve insani acılara son verecek, daha fazla "öldürücü olmayan" ekipman sağlama konusunu da görüştük. İngiltere, acil ihtiyaçları olan Suriyelilere yardım etmek için, Yardım Koordinasyon Birimi'ni desteklemeyi sürdürecektir."
İngiltere'nin önceliğinin, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunması olduğunu vurgulayan Hague, kalıcı barışın Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılayacak ve endişelerini giderecek bir hükümetle mümkün olacağını belirtti. Hague, "Birleşik Krallık bunun gerçekleşmesi için uluslararası ortaklarıyla ve SMDK ile yakından çalışıyor" dedi.
SMDK Başkanı El-Carba ve beraberindeki heyet bugün ayrıca, İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alistair Burt ile görüştü ve İngiliz Parlamentosu'nda temaslarda bulundu.
İngiltere geçen yıl, SMDK'yı resmen tanımış ve SMDK'nın İngiltere temsilcisi olarak Velid Safur atanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...