Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya dünyanın ilk koronavirüs aşısına onay veriyor!

Düzenleyen:
Rusya dünyanın ilk koronavirüs aşısına onay veriyor!

DÜNYA Haberleri

Dünyanın büyük bir merakla beklediği Covid-19 aşısıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. CNN'in verdiği bilgiye göre Rusya dünyanın ilk koronavirüs aşısına çok kısa süre içinde onay vermeyi planlıyor...

Dünyanın gözü kulağı aylardır koronavirüs salgınına son verebilecek aşı haberinde. ABD, İngiltere gibi ülkelerde aşı çalışmaları son hızla devam ederken Rusya'dan büyük bir Covid-19 aşısı hamlesi geldi.

Amerikan CNN Televizyonu, Rus yetkililerin iki haftadan az bir süre içinde, başkent Moskova'daki Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen bir koronavirüs aşısına onay vermeyi planladıklarını duyurdu. CNN'e göre Rusya, bu durumda dünyada koronavirüs aşısına onay veren ilk ülke olacak.

Rus yetkililer, aşının onayının 10 Ağustos ya da daha erken bir tarihte çıkması için çalıştıklarını söyledi. Aşının öncelikle sağlık çalışanlarına yapılacağı belirtiliyor.

Aşının çalışmalarını finanse eden Rusya Ulusal Varlık Fonu'nun Başkanı Kirill Dmitriev, 1957'de Sovyetler Birliği'nin dünyanın yörüngesine ilk uyduyu yerleştiren ülke olmasına gönderme yaparak "Bu bir Sputnik anı" dedi.

Dmitriev şöyle konuştu: "Amerikalılar Sputnik'in sinyallerini duyunca şaşırmışlardı. Aşıda da aynısı. Rusya bunu başaran ilk ülke olacak." Ancak Dmitriev'e göre Rus bilim insanları birinci olmak için değil insanları korumak için çalışıyor!

CNN televizyonu ise bu önemli haberi duyururken bir noktanın altını çizmeyi ihmal etmedi. Rusya'nın projeye ilgili hiçbir veri paylaşmadığına dikkat çekerek aşının ne kadar güvenli ya da etkili olduğunun bilinmediğini aktardı.

Bu belirsizliğin altında ise Kremlin'in olduğu konuşuluyor.

Bazı gözlemciler, Rus bilim insanlarının aşı çalışmalarında, Rusya'yı küresel bir bilimsel güç olarak lanse etmek isteyen Kremlin'in siyasi baskısı altında olduğunu öne sürüyor. CNN'e göre Rus bilim insanları aşının ikinci aşamasını 3 Ağustos'a kadar tamamlamayı planlıyor. Üçüncü aşamada da sağlık çalışanlarının aşılanacağını belirtiyor.

Rus uzmanlar, başka hastalıklar için geliştirilen aşıların modifiye edilmiş versiyonu olması nedeniyle bu aşının fazla zaman almadığını söylüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı aşının askerler üzerinde de denendiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...