Rusya ve İngiltere arasında 'küçük' kriz

Rusya ve İngiltere arasında 'küçük' kriz

DÜNYA Haberleri

Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'un İngiltere için "Kimsenin ciddiye almadığı küçük ada" nitelendirmesi Londra'yı kızdırdı.

G-20 zirvesine ev sahipliği yapan Rusya, İngiltere'yi fena bozdu. İngiltere Başbakanı David Cameron, zirvede Esad rejiminin kimyasal silah kullandığını İngiliz istihbarat raporlarıyla delillendirdi. İngiliz Başbakan, "Zehirli gazla ilgili numuneleri laboratuvarlarımızda tahlil ettirdik" dedi. Cameron'ın bu açıklaması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'a soruldu. İngiliz parlamentosunun Suriye'ye askeri müdahaleye onay vermediğini hatırlatan Peskov, İngiltere'yi "kimsenin ciddiye almadığı küçük ada" olarak tanımladı. Peskov'un bu açıklaması İngiltere'nin büyük tepkisini çekti. İngiliz bulvar gazetesi Daily Mirror, "Kimse İngiltere'yi umursamıyor. Chelsea futbol kulübünü satın alan yöneticiler hariç" başlığını attı. İngiliz Daily Telegraph gazetesine açıklama yapan İngiliz bir yetkili de, "G-20 zirvesinde İngiltere ile ticaret ve gümrük anlaşması imzalamak isteyen Rus hükümetinin bu nitelendirmeyi açıklığa kavuşturacağına eminim" uyarısında bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...