Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KKTC'de Covid-19 önlemleri 1 Ekim'e kadar uzatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
KKTC'de Covid-19 önlemleri 1 Ekim'e kadar uzatıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin 1 Ekim'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını etkisini arttırmaya devam ederken, ülkeler salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin süresini uzatıyor. KKTC Sağlık Bakanlığı, Covid-19 önlemleri çerçevesinde 20 Eylül tarihine kadar uzatılan kararları bir kez daha uzatma kararı aldı. Salgında vaka sayısının yükselmesi nedeni ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından önlemlerin 1 Ekim'e kadar uzatıldığı belirtildi.

KKTC Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığının ek tedbir kararlarının uygulanmasına karar verdiği belirtildi.

Alınan kararlar şöyle:

KKTC'de halen 579 kişinin hastane, yurtlarda ve pandemi otellerinde tedavisine devam edilirken, 3 hasta yoğun bakımda tedavi altında bulunuyor. Bugüne kadar 4 kişi de koronadan hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...