Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küçümsediler yakalandılar

Küçümsediler yakalandılar

DÜNYA Haberleri

Maske takmayan sosyal mesafesiz mitingler düzenleyen Donald Trump ve eşinin testleri pozitif çıktı...

Dünyayı kasıp kavuran yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan Covid-19'u küçümseyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brezilya Başbakanı Jair Bolsonaro gibi ABD Başkanı Donald Trump da virüse yakalandı. Testlerin pozitif çıktığını doğrulayan Trump “Eşim Melania ile birlikte karantinamıza başlıyoruz. Bunu beraber atlatacağız” dedi. Başkan’ın doktoru Sean Conley “Başkan ve eşi, soğuk algınlığına benzer, hafif belirtiler gösteriyor. Trump'ın sağlık durumunda şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yok" dedi.
Öte yandan salgının başından beri maske kullanımına karşı olan ve koronavirüs tehlikesini küçümseyen ABD Başkanı Donald Trump'ta virüs tespit edilmesi birçok kişiyi şaşırtmadı. Kapalı hatta kalabalık ortamlarda bile maske takmayan, yine kimsenin maske takmadığı kalabalık mitingler düzenleyen Trump, sadece birkaç gün önceki başkanlık münazarasında da "virüs kimseye bulaşmıyor" demişti. Ayrıca virüs testi pozitif çıkmadan sadece birkaç saat önce de, "salgının sonu göründü" demişti.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence'in test sonucunun negatif olduğu açıklandı. Ayrıca Trump'ın kızı Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner'in test sonuçlarının da negatif olduğu ifade edildi.

TRUMP HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Beyaz Saray’da karantina altında tutulacağı açıklanan Başkan Trump, ilerleyen saatlerde helikopterle askerî hastaneye kaldırıldı. Beyaz Saray, Donald Trump'ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldüğünü ve burada birkaç gün kalacağını açıkladı.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile eşine geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, Twitter'den İngilizce yaptığı paylaşımda "Covid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump ile First Lady Melania Trump'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, karantina sürecini sıkıntısız şekilde atlatıp bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

VİRÜSE YAKALANAN DİĞER LİDERLER
Bolivya Gecici Devlet Başkanı Jeanine Anez, Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, İran Cumhurbaşkanı Yardımcıları İshak Cihangiri ve Masume İbtikar, Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Venkaiah Naidu, Güney Sudan Başkan Yardımcısı Riek Machar.

HAYATINI KAYBEDERSE NELER OLABİLİR?

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...