Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da eski Başbakan ve bakanlara Covid-19 baskını

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fransa'da eski Başbakan ve bakanlara Covid-19 baskını

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransa'da Covid-19'li sayısı bir günde yaklaşık 22 bin kişi arttı. Hükümet akşam sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ülke ikinci dalga korkusunu yaşarken polis, Temmuz ayında istifa eden eski Başbakan ve sağlık bakanının evini bastı.

 Fransa'da Temmuz ayı başında Fransa eski Başbakanı Edouard Philippe eski Sağlık Bakanları Agns Buzyn ve Olivier Veran hakkında yeni tip korona virüs (Covid-19) sürecini kötü yönettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu isimler hakkında yapılan 100’e yakın şikayetin 9’u Cumhuriyet Adalet Divanı (CJR) tarafından kabul edilmişti. Soruşturma kapsamında eski Başbakan Philippe, eski Sağlık Bakanı Buzyn, Eski Sağlık Bakanı Veran, eski Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye, eski Genel Sağlık Direktörü Jerome Salomon ve eski Kamu Sağlığı Direktörü Genevieve Chene’in ofis ve evlerinde polis baskını ile arama gerçekleştirildi. Aramaların sorunsuz geçtiği aktarıldı. 

 Baskına tepki 
 Saygı çerçevesinde gerçekleştiği belirtilen aramaların halen bazı ofis ve evlerde devam ettiği bildirilirken, siyaset dünyasından tepkiler gelmeye başladı. Bağımsız Demokratlar Birliği (UDI) Başkanı Jean Christophe Lagarde baskınlar ile ilgili, "Bugünün aciliyeti değildi, önce ikinci dalga ile mücadele etmemiz gerekiyor. Bu olayla zaman kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum" diyerek Bakanların hiçbir cezai suçlarının bulunmadığını savundu. 

Ne olmuştu? 
Fransa’da salgının ilk aylarında Covid-19 virüsüne karşı süreci kötü yönetmekle suçlanan bakanlar ve başbakan özellikle maske yetersizliği konusunda ağır eleştirilmişti. Temmuz ayı başında haklarında yapılan “insan hayatını tehlikeye atma” ve “kasıtsız ölüme sebep olma” şikayetleri karşısında açıklama yapan Edouard Philippe, şikayetlerden haberdar olduğunu ve kendisine yargı tarafından yöneltilen tüm soruları “hükümetteki faaliyetlerine açıklık getirecek şekilde” cevaplayacağını ifade etmişti

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...