Nahçıvan'a bomba attı! Ermenistan Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyor

Düzenleyen:
Nahçıvan'a bomba attı! Ermenistan Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyor

DÜNYA Haberleri

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ordubad iline roketli saldırı düzenledi. Sivil halk ve yerleşim yerleri zarar görmedi.

Uluslararası anlaşmalara göre Nahçıvan'a yapılmış bir saldırı Türkiye'ye saldırı şeklinde kabul ediliyor.
1921 Moskova Anlaşması'yla Türkiye ve Rusya, Nahçıvan'ın garantör ülkeleri oldu. Bu anlaşmadan sonra 13 Ekim'de Kars Anlaşması imzalandı ve Nahçıvan'ın Azerbaycan'ın koruyuculuğunda özerk bir bölge olması teyit edildi. Kars Anlaşması'nı Türkiye ve Sovyetler Birliği ile birlikte Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan imzaladı. Anlaşma, Nahçıvan'ın toprak bütünlüğünü hükme bağlamakta ve garantör ülkeye askeri müdahale yetkisi veriyor.
Rusya, Ermenistan'ın örtülü garantör ülkesi. İki ülkenin arasında anlaşma var. Anlaşma Rusya'nın Ermenistan topraklarına saldırı durumunda müdahale etmesini öngörüyor. Nitekim Ermenistan cephede ağır kayıp olunca Moskova'yı göreve çağırdı. Ancak Rusya Devlet Başkanı savaşın Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini belirterek Erivan'ın isteğine karşılık vermedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...