Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de son 24 saatte 21 bin 331 koronavirüs vakası

Düzenleyen:
İngiltere'de son 24 saatte 21 bin 331 koronavirüs vakası

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de son 24 saatte 21 bin 331 koronavirüs vakası

İngiltere'de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 21 bin 331 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 762 bin 542'ye yükseldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise artan vakalar üzere Manchester'da en yüksek kısıtlama seviyesine geçileceğini duyurdu.
Avrupa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında bilanço ağırlaşıyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 21 bin 331 yeni korona virüs vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 762 bin 542'ye ulaştığı bildirildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 241 kişi hayatını kaybederken, salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı ise 43 bin 967'ye yükseldi.

Manchester'daki kısıtlamalara Belediye Başkanı Burnham'dan tepki
Greater Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, hükümetin yeni yerel kısıtlamaları kapsamında Manchester'daki kısıtlamaların bir kademe daha ağırlaştırmasına karşı çıkarak, "Daha fazla kısıtlamayı kabul etmek, yoksulluk, evsizlik ve zorluk seviyelerini artıracaktır" ifadelerini kullandı. Burnham, "en düşük gelirli insanları desteklemek için" hükümetin mali desteklerini artırması gerektiğini söylerken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson parlamentoda Manchester'daki kısıtlamalara ilişkin net konuştu. Manchester'da en yüksek kısıtlama seviyesine geçeceğini söyleyen Başbakan Johnson, "Birlikte çalışırsak virüsü yenme şansımız daha yüksek olur" dedi.

Manchester'da onaylanması durumunda kısıtlamalar en yüksek seviyeye çıkarılacak
Başbakan Johnson, Liverpool ve Lancashire'da yapılan diğer işletmelerle orantılı olarak Manchester'daki işletmeleri desteklemek için "cömert" bir teklifte bulunduğunu, ancak halk sağlığı durumu göz önüne alındığında Manchester'ın en yüksek kısıtlama seviyesine taşınması gerektiğini söyledi. Johnson, yönetmeliğin Perşembe günü Meclis'te onaylanmasına sonra Manchester'ın Cuma gününden itibaren en yüksek kısıtlama aşamasına gidileceğini söyledi. Üç kademeli yerel kısıtlamalardaki en yüksek kademeye değinen Johnson, barlar, bahis yerleri ve oyun merkezlerinin kapatılacağını hatırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...