Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gorbaçov’dan şaşırtan açıklama: SSCB Dallas dizisi yüzünden çöktü

Düzenleyen:
Gorbaçov’dan şaşırtan açıklama: SSCB Dallas dizisi yüzünden çöktü

DÜNYA Haberleri

Çöken Sovyetler Birliği’nin (SSCB) eski devlet başkanlarından Mihail Gorbaçov, SSCB'nin Dallas dizisi yüzünden çöktüğünü ifade etti.

Çöken Sovyetler Birliği’nin (SSCB) eski devlet başkanlarından Mihail Gorbaçov, perestroyka (yeniden yapılandırma) ve glasnost (açıklık) adını verdiği reform çalışmalarıyla Soğuk Savaş'ı bitirirken Sovyetler Birliği'nin de dağılmasına yol açmıştı.

İngiliz müzik grubu Eurythmics’in kurucularından Dave Stewart’ın aktardığına göre Gorbaçov, SSCB’nin dağılmasının ana sebebinin bir zamanların popüler dizisi Dallas olduğu görüşünde.

Stewart, “Gorbaçov, 1990 senesinin başında onunla yaptığımız mülakatta, Soğuk Savaş’ın sona ermesinde hiçbir şeyin Dallas dizisi kadar etkili olmadığını söyledi” dedi.

Gorbaçov’dan şaşırtan açıklama: SSCB Dallas dizisi yüzünden çöktü

Gorbaçov’a göre, 1980’lerde yayımlanan Amerikan yapımı dizi, insanların Batı tarzı hayata karşı gözlerini açmış.

Texaslı petrol zengini Ewing ailesinin Amerikan tarzı hareketli hayatının anlatıldığı dizi, Sovyet ülkelerinde de gizlice seyredilmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...