Günde 96 bin İngiliz koronaya yakalanıyor

Günde 96 bin İngiliz koronaya yakalanıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’deki Imperial College Londra tarafından yayımlanan bir araştırmada, ülkede salgının yayılım hızının ciddi şekilde arttığı ve vakaların her dokuz günde bir ikiye katlanmış olabileceği belirtildi.

Ülkede 18 Eylül-5 Ekim ve 16-25 Ekim arasındaki vaka sayılarının karşılaştırıldığı araştırmada, salgının yalnızca belirli bölgelerde değil bütün ülkede ve her yaş grubunda hızla yayıldığı ifade edildi. Virüsün 55-64 yaşındakilerde hızla yayıldığı, en çok Covid-19 vakasının ise 18-24 yaş aralığındaki gençlerde görüldüğü kaydedildi. Günde 96 bin İngiliz’in koronaya yakalandığının tahmin edildiği çalışmada, başkent Lond-ra’da her bir hastanın virüsü ortalama 3 kişiye bulaştırdığı aktarıldı. Salgında “çok kritik bir aşamaya” gelindiğine dikkat çekilirken bu durumun düzeltilmesi için ciddi adımların atılması gerektiği uyarısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...