Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seçimin ilkleri! ABD onları konuşuyor

Düzenleyen:
Seçimin ilkleri! ABD onları konuşuyor

DÜNYA Haberleri

ABD'de kıran kırana geçen seçimde ilginç manzaralar ortaya çıktı.

Donald Trump'ın eleştirilerine hedef olan Demokrat Partili iki kadın milletvekilinden Alexandria Ocasio-Cortez, New York eyaletinden ve Ilhan Omar ise Minnesota eyaletinden yeniden milletvekili seçildiler.

Arizona'da senatörlük yarışını Demokrat aday astronot Mark Kelly kazandı. Böylece Demokratlar Senato'da Cumhuriyetçilerden bir sandalye daha kazandı.

Wyoming eyaletindeki senato yarışını açık farkla kazanan Cumhuriyetçi aday Cynthia Marie Lummis, eyaletin tarihindeki ilk kadın senatörü oldu.

North Carolina'da Cumhuriyetçi Partiden milletvekili seçilen 25 yaşındaki Madison Cawthorn, Temsilciler Meclisinin en genç üyesi olacak.

Delaware senatörlüğü yarışını kazanan Demokrat aday Sarah McBride, ABD Senatosunun tarihindeki ilk ve ABD'de en üst düzey seçim kazanan ilk trans birey oldu.

South Carolina'da, Trump'ın müttefiki Lindsey Graham, yeniden senatör seçilmeyi başardı.

Cumhuriyetçi Parti Kentucky Senatörü ve Senato çoğunluk lideri Mitch McConnell, yeniden kazandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...