Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'un Twitter hesabı kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'un Twitter hesabı kapatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi Twitter Azerbaycan Ermenistan savaşında açık tavır aldı ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabını kapattı.

Ermenistan'ı destekleyen dev şirketler arasına ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi Twitter da eklendi. Twitter Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabını kapattı. Tavır büyük tepki çekti.

Dışişleri Bakanı Bayramov'un paylaşımlarının neden kapatıldığına dair detaylı bilgi bulunmazken, hesap üzerinde ''Hesap kapatılmıştır. Twitter, kurallara uymayan hesapları kapatır.'' ibaresi yer aldı. 

Azerbaycan hükümetindeki bir yetkilinin profilini kapatan Twitter’a kullanıcılar tarafından kitlesel bir eylem başlatılarak, savaş halinde olan bir ülkenin Dışişleri Bakanının resmi hesabını kapatmanın yanlış olduğunu söyleyen başvurularda bulunuldu. Bayramov’un hesabı sabah saatlerine doğru yeniden aktifleştirildi.

Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un 78 binden fazla takipçisi var.

Bayramov'un hesabının kapatılmasına, son zamanlarda Ermenistan ile yaşanan çatışmalarla ilgili bazı paylaşımlarının sebep olabileceği değerlendiriliyor.

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırılarına karşı başlattığı operasyonda, Dağlık Karabağ'daki 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 200 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

Twitter'ın bu yanlı tavrı, sosyal medya uygulamalarının milli silahlar kadar önemli olduğu gerçeğini bir defa daha gözler önüne serdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...