Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Biden FETÖ'cüleri iade edecek mi?

Biden FETÖ'cüleri  iade edecek mi?

DÜNYA Haberleri

ABD'nin yeni Başkanı Biden'ın, elebaşı Gülen için sergileyeceği tavır merak ediliyor.

EBRU KARATOSUN

İLK İADE TALEBİ OBAMA'YA
Hükûmet, FETÖ’cülerin iadesi konusunda Barack Obama’nın ABD başkanı olduğu dönemde önemli bir mücadele vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Şubat 2014’te Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde Gülen’in iade edilmesini ilk defa talep etmişti. Erdoğan, Eylül 2014’te de Obama’dan Gülen’in tekrar iadesini istemişti. 15 Temmuz öncesi ve sonrasından iadeleri ve tutuklanmaları için FETÖ'cülerin işlediği suçlarla ilgili hazırlanan dosyalar ABD ile paylaşılmasına rağmen Obama başkanlığındaki ABD yönetimi sessiz kalmıştı.

85 KOLİ DOSYA GÖNDERİLDİ
Obama’nın ardından göreve başlayan Donal Trump’ın döneminde de FETÖ konusunda herhangi bir adım atılmadı. Trump'ın görevi devralmasının ardından FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi için ABD’ye yeni dosyalar sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen görüşmelerde de iade talepleri sık sık tekrarlandı. Bugüne kadar FETÖ elebaşı Gülen ve mensuplarının bir terör örgütü olduğuna yönelik 85 koli dosya ABD’ye gönderildi. Ancak Trump yönetimi de FETÖ konusunda Obama’dan farklı davranmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...