Trump kendisini sansürleyen Twitter’a rakip paylaşım sitesi kuracak

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Trump kendisini sansürleyen Twitter’a rakip paylaşım sitesi kuracak

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, çeşitli gerekçeler öne sürerek seçim döneminde ABD Başkanı Donald Trump’ın çok sayıda tweetini sansürlemişti. Danışmanları, bu duruma çok kızan Trump’ın Twitter’a rakip bir site kurmayı planladığını ifade ettiler.

 Danışmanlara göre, medyanın Amerikalılara doğrudan ulaşmasında kendisine ihanet ettiğini düşünen Trump’ın aklında  bir televizyon kanalı kurmak da var. Seçimi aslında kendisinin kazandığına inanan Trump, kaybetmesi halinde de 2014 başkanlık seçiminde yarışmayı planlıyor. Danışmanlara yakın Cumhuriyetçi bir yetkili, “Sanırım her ihtimal masada. Kaybederse Beyaz Saray’dan ayrıldığı gün başkanlığa aday olduğunu açıklayacak” dedi. Trump, seçim döneminde Twitter’a alternatif Gab, MeWe ve Parler’ı etkin bir şekilde kullanmıştı. Ama bunların en büyüğü Parler’ın bile ancak 8 milyon kullanıcısı var. Bu, günlük 187 milyon aktif kullanıcısı olan Twitter’ın yanında çok küçük kalıyor. ABD Başkanı, Twitter’daki 88 milyon takipçisine ulaşabilecek bir büyüklüğe ulaşabilecek olursa yeni bir paylaşım sitesi kuracak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...