Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Danimarka’daki araştırmada ilginç sonuç: Maske Covid’den korumuyor

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Danimarka’daki araştırmada ilginç sonuç: Maske Covid’den korumuyor

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Etkinliğini kanıtlayacak yeterli deneyler yapılmamış olmasına rağmen çoğu ülke, halka açık iç mekanlarda maske takılmasını mecburi kıldı.

 Bu ülkeler, “hiç yoktan iyidir, en azından bir kısım virüsün solunmasını engeller” diye düşünerek bu uygulamayı getirmişti. Danimarka’da yapılan geniş çaplı araştırmada ise yüze maske takılmasının Covid-19 bulaşmasına karşı önemli bir koruma sağlamadığı tespit edildi. Kopenhag Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Danimarkalı yetkililerin yüz maskesi takmayı önermediği nisan ve mayıs aylarında 6 bin 24 yetişkini, biri yüz maskesi takan biri kontrol grubu olmak üzere iki gruba ayırdı. Maske takanların yüzde 1,8'i, kontrol grubundaki kişilerin ise yüzde 2,1'i enfekte oldu.  Araştırmacılar, "Çalışma, yüz maskesi takan kişilerde enfeksiyon riskinin beklendiği gibi yarıya indiğini doğrulamıyor. Sonuçlar ancak yüzde 15-20 oranında daha ılımlı bir koruma derecesine işaret edebilir. Maskenin Covid-19’dan koruduğunu gösteren istatistiksel deliller yok” dediler. İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde Profesör Carl Heneghan ve Dr Tom Jefferson da maskenin Covid-19’dan koruması hakkında sağlam bir delil olmadığını ifade ettiler. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...