Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Muhafızları Kongre’ye Mike Pence çağırmış

Düzenleyen:
Milli Muhafızları Kongre’ye Mike Pence çağırmış

DÜNYA Haberleri

Kongre binasını basan isyancılara müdahale etmek üzere Milli Muhafızları göreve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in çağırdığı açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından seçimden sonra Mark Esper’in yerine savunma bakanlığına getirilen ve bakanlığı vekaleten yürüten Christopher Miller, Trump’la değil Pence ile görüştükten sonra Milli Muhafızları göreve çağırdıklarını ifade etti. Miller’in bunun için neden önce başkomutan Trump ile görüşmediği belli değil. Beyaz Saray Milli Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien de kararından dolayı Pence’e övgüler düzdü. O'Brien, “Az önce Başkan Yardımcısı Pence ile konuştum. O gerçekten iyi ve saygın bir adam. O bugün, bir Kongre üyesi olarak 11 Eylül’de gösterdiği gibi cesaret sergiledi. Ona hizmet ettiğim için gurur duyuyorum” ifadesini kullandı. O'Brien'in açıklaması, Trump’ın seçimde hile yapıldığı ve seçimleri aslında kendilerinin kazandığı iddialarına destek vermeyen Cumhuriyetçileri “zayıflıkla” itham etmesinin akabinde geldi. Trump, başkanlık yapacağı Kongre’deki oturumda Pence’e seçimi Joe Biden’ın kazandığını tanımaması çağrısı yapmış, ama Pence çağrıya uymamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...