BM'den acı rapor: 13,5 milyon kişi açlıktan ölebilir

BM'den acı rapor: 13,5 milyon kişi açlıktan ölebilir

DÜNYA Haberleri

Yemen'de, Husilerin 2014 yılında başkent Sana'yı ele geçirmesiyle başlayan iç savaş 2020'de ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, halkın yaşadığı insanî kriz, 2020 yılında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının da etkisiyle kritik boyutlara ulaştı. Yemen'deki insani krizin dünyanın en kötüsü olmayı sürdürdüğünü belirten BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Vanessa Huguenin, toplam nüfusu 30,5 milyon olan ülkenin yüzde 80'inin (24,3 milyon) insani yardım ve korumaya muhtaç olduğunu vurguladı. Huguenin "Yetersiz beslenme hiç bu kadar kötü olmamıştı. Yemenliler 'aç kalmıyor', açlıktan ölüyor. 13,5 milyon kişi şu anda açlıktan ölme riski altında. Haziran 2021 itibarıyla bu sayı 3 milyon artabilir. Yani ülkenin yarısından fazlası akut açlık içinde yaşıyor olabilir" uyarısını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...