Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AP ve NATO'dan kimyasal silah planına destek

/ Kaynak: AA
AP ve NATO'dan kimyasal silah planına destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Birliği ve NATO, ABD ve Rusya'nın, Suriye'nin elindeki kimyasal silahların tasfiyesi konusunda sağladıkları mutabakatı memnuniyetle karşıladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Telsilcisi Catherine Ashton, yaptığı açıklamada, Şam yönetimine Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve BM personeline derhal Suriye'deki tüm tesisleri denetleme izni vermesi çağrısında bulundu. Ashton, BM Güvenlik Konseyi'nden sorumluluğuna sahip çıkarak tüm bu süreçle ilgili ilave yetki getiren bir karar alması talebinde bulunurken AB'nin Suriye'deki kimyasal silahların imhasıyla ilgili OPCW'a teknik yardıma hazır olduğunu duyurdu. Ashton, ABD ve Rusya arasında varılan anlaşmanın Suriye krizine siyasi çözüm bulunmasına yardımcı olmasını umduğunu belirterek uluslararası topluma Suriye'de barış konferansı toplanmasını desteklemeleri çağrısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de ABD ve Rusya arasında varılan mutabakatın Suriye'de kimyasal silahların imhası hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirterek Şam yönetiminin tam işbirliğinin kilit önem taşıdığını vurguladı. Rasmussen, uluslararası toplumun kimyasal silahların kullanımının engelleyici tedbirlerin korunması ve buna başvuranlardan hesap sorulması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...