- Tatbikatı yönetip dünyaya meydan okudu
4 dakika önce

Kuzey Kore'den "nükleer karşı saldırı" tatbikatı! Kim, dünyaya meydan okudu

Kuzey Kore, süper büyük çoklu roketatarların kullanıldığı bir nükleer karşı saldırı tatbikatı gerçekleştirdi. Ülke lideri Kim Jong-un yönettiği tatbikatın düşmanlara yönelik açık bir uyarı olduğu belirtildi.
 - Sel ve toprak kayması felaketi getirdi
24 dakika önce

Çin’de sel ve toprak kayması! 4 kişi öldü, 10 kişi kayıp

Çin'de etki gösteren şiddetli yağışların neden olduğu sel baskınları ve toprak kaymaları nedeniyle en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kayıp 10 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü açıklanırken, tahliye edilen kişi sayısı da 110 bine ulaştı.
 - 100'lerce öğrenciye gözaltı!
52 dakika önce

ABD üniversitelerinde İsrail protestosu! Gazze destekçisi yüzlerce öğrenci gözaltına alındı

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sayısız katliam gerçekleştirirken, ABD'nin önde gelen üniversitelerinde işgal ordusuna yönelik protestolar sürüyor. Columbia Üniversitesi'nde devam eden protestolara New York Üniversitesi ve Yale Üniversitesi öğrencileri de katıldı. New York'taki gösterilere polis sert bir şekilde müdahale ederek, yüzlerce öğrenciyi gözaltına aldı.
 - Belçika'da terör yandaşlarına büyük operasyon
1 saat 15 dakika önce

PKK destekçileri Türklere saldırmıştı! Belçika'da terör yandaşlarına büyük operasyon

Terör örgütü PKK yandaşlarının Türk vatandaşlarına yönelik saldırıları sonrasında Belçika'da önemli bir operasyon yapıldı. Belçika polisi dün akşam PKK destekçisi 2 televizyon kanalının binasına operasyon düzenledi.
 - Prova yapan askeri helikopterler çarpıştı
1 saat 23 dakika önce

Malezya'da 2 askeri helikopter çarpıştı, 10 kişi öldü

Malezya'da geçit töreni provası sırasında 2 askeri helikopter çarpıştı. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti. Kaza anları ise kameralara yansıdı.
 - Toplu mezar, kelepçeli katliam!
1 saat 32 dakika önce

Gazze'de son durum... Toplu mezar kelepçeli katliamı gözler önüne serdi, 2 bin Filistinlinin akıbeti meçhul

İsrail 200 gündür işgal ettiği Gazze'de katliamlarını aralıksız sürdürüyor. ABD 2023 İnsan Hakları Raporunu yayımlayarak İsrail'in saldırılarını eleştirirken, raporu kamuoyuna duyuran Dışişleri Bakanı Blinken saldırılardan Hamas'ı suçladı. işgal ordusunun 2 bin Filistinlinin bulunduğu Nasır Hastanesi'ne düzenlediği baskın sonrası, hastanedeki toplu mezarlardan çıkarılan cesetlerin ellerinin kelepçeli olduğu belirlendi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı ise 34 bin 183'e yükseldi.
 - Yeni bir dönemin müjdecisi!
1 saat 35 dakika önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti dünya basınında: Yeni bir dönemin müjdecisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 bakanla çıkarma yaptığı Bağdat’ta Kalkınma Yolu Anlaşması’na imza attı. Erbil’de önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında da geniş yankı buldu.
Dünya - Dünya
2 saat 15 dakika önce

Japonya'daki görevini tamamlayan Çinli profesör ülkesine döndüğü gibi kayıplara karıştı!

Japonya'da bir üniversitede görevli Çinli profesör Fan Yuntao ülkesine döndükten sonra kayboldu. Yuntao'dan Şubat 2023'ten bu yana haber alınamazken ülkede daha önce de benzer şeylerin yaşanması yeniden gündeme geldi.
 - Firari Binance yöneticisi Kenya'da yakalandı
2 saat 57 dakika önce

Gözaltındayken kaçmıştı! Binance yöneticilerinden Anjarwalla Kenya'da yakalandı

Nijerya'da gözaltındayken hapisten firar eden, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yöneticilerinden Nadeem Anjarwalla'nın Kenya'da yakalandı. Anjarwalla'nın Nijerya hükümetine teslim edilmesi bekleniyor.
 - İran'ı sel vurdu, timsahlar şehre indi!
4 saat 12 dakika önce

İran sele teslim oldu, timsahlar şehre indi!

İran da sel felaketine teslim oldu. Sulara kapılan 8 kişi hayatını kaybederken yetkililerden dikkat çeken bir uyarı geldi. Sel sebebiyle timsahların doğal hayat alanlarından çıktığı ve şehirlere inebileceği belirtildi.
 - Havalar Avrupa'yı fena çarptı!
4 saat 30 dakika önce

Havalar Avrupa'yı fena çarptı! Ekonomik kayıp 13,4 milyar avro

Avrupa’da yılın 11 ayı sıcaklıklar ortalamanın üzerinde seyretti. Seller 1,6 milyon, fırtınalar 550 bin, orman yangınları ise 36 bin kişiyi etkiledi.
 - Ve Esad her şeyi itiraf etti!
4 saat 35 dakika önce

Beşar Esad itiraf etti: ABD ile görüşüyoruz

İç savaşın on üçüncü yılını doldurduğu Suriye’de ABD’nin yaptırım uyguladığı Devlet Başkanı Beşar Esad, hafta sonu verdiği bir röportajda Washington’la görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.
 - Dünya silaha 2,4 trilyon dolar harcadı
5 saat 1 dakika önce

Silahlanma yarışı! Savaş ve gerilimler, ülkelerin savunma harcamalarını artırdı

Dünya ülkeleri, geçtiğimiz sene silahlanma için 2,4 trilyon dolar harcadı. 916 milyar dolar ile ABD’nin zirvede yer aldığı listede 296 milyar dolar ile Çin ikinci, 109 milyar dolarla Rusya üçüncü sırada bulunuyor
 - İsrail başa döndü!
10 saat 34 dakika önce

İsrail başa döndü! Beyt Hanun yine saldırıların odağında

İsrail ordusu, saldırıları başlattığı 7 Ekim'de ilk kez karadan girdiği Beyt Hanun'u yeniden hedef aldı.  Beyt Hanun'un yanı sıra Beyt Lahya ve Beyt Hanun Sınır Kapısı yakınındaki bölgeler de yoğun bombardımana tutuluyor. Öte yandan Gazze'nin kuzeyinde yeni bir göç dalgasının yaşandığı bildirildi. 
 - Gazze'de ateşkes için yeni açıklama
10 saat 57 dakika önce

Gazze'de ateşkes için yeni açıklama! Hamas İsrail'e 4 şart sundu

Hamas, İsrail ile yürütülen ateşkes görüşmelerine ilişkin yeni açıklama yaptı. Hamas, İsrail'e 4 şart sunduğunu açıkladı.
 - İspanya, Filistin'i tanıyacağını 3 ülke liderine iletti
11 saat 16 dakika önce

İspanya, Filistin'i tanıyacağını 3 ülke liderine iletti

ABD'nin Birleşmiş Milletler'in Filistin devletini tanımasını engellemesinin ardından İspanya'dan kritik hamle geldi. İspanya, Filistin'i tanıyacağını 3 ülke liderine iletti.
 - Putin ve Aliyev'den 'güvenlik' zirvesi
11 saat 42 dakika önce

Putin ve Aliyev'den 'güvenlik' zirvesi: Talimatlar verildi, büyük proje yolda!

Putin ile Aliyev'in Moskova'daki kritik görüşmesinde bölgesel güvenliğin hassasiyetine vurgu yapılarak, ilgili durum ele alındı. Aliyev, Kuzey-Güney Koridoru'na ilişkin konuşarak "Putin ile detaylı bir şekilde tartıştık. Talimatlar verildi yetkililere ve temsilcilere. Yakın bir zamanda tüm konuların çözüleceğine inanıyorum ve yakın bir zamanda bir başka büyük ulaşım projesinin yeniden başlayacağına inanıyorum" dedi. 
 - Tayvan'da 6 dakika arayla iki deprem
12 saat 31 dakika önce

Tayvan'da 6 dakika arayla çifte deprem! 6,1 ve 6.0 ile sallandı

7,4 büyüklüğünde depremin vurduğu Tayvan'da çifte deprem! Tayvan 6 dakika arayla büyüklüğü 6,1 ve 6 olan iki depremle sallandı
 - Trump, Biden'ı suçladı: Cadı avını yürütüyor
12 saat 49 dakika önce

Sus payı davasında ilk raunt: Trump, Biden'ı suçladı

Eski ABD Başkanı Trump'ın 'Sus payı' davasında ilk duruşma gerçekleşti. Duruşmada savcılar Trump'ın 2016 seçimlerine hile karıştırdığını söylerken eski ABD Başkanı ise bunun 'Biden'ın yürüttüğü bir cadı avı' olduğunu öne sürdü. 
 - NATO tatbikatında bir asker öldü
13 saat 31 dakika önce

NATO tatbikatında bir asker öldü

Polonya'da gerçekleştirilen "Steadfast Defender 24" adlı NATO tatbikatında bir İspanyol askeri öldüğü açıklandı.
 - Türkiye ile Yunanistan arasında kritik toplantı
14 saat 45 dakika önce

Türkiye ile Yunanistan arasında yeni tur! Güven artırıcı önlemler masaya yatırıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan arasında 'güven artırıcı önlemlerin' ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildiğini açıkladı.
Sona Git