Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail hapishanelerinde Kovid-19'a yakalanan Filistinlilerin sayısı artmaya devam ediyor

Düzenleyen:
İsrail hapishanelerinde Kovid-19'a yakalanan Filistinlilerin sayısı artmaya devam ediyor

DÜNYA Haberleri

İsrail hapishanelerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Filistinli tutuklu sayısı 38 artarak 334'e çıktı.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in güneyindeki Ramon Cezaevinde Kovid-19 salgını nedeniyle büyük bir felaket yaşandığı belirtildi.

Cezaevindeki 38 Filistinlide daha Kovid-19 tespit edildiği aktarılan açıklamada, 40 mahkûmun sağlık durumunun ise ciddi olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu cezaevindeki tutukluların çoğunluğunun yaş ortalamasının yüksek ve ağır hapis cezalarına mahkum edilen kişiler olduğu vurgulandı.

Böylece daha önce 296 olarak açıklanan İsrail hapishanelerinde Kovid-19'a yakalanan Filistinli tutuklu sayısı 334'e yükseldi.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Amir Ohana, 27 Aralık 2020'de, cezaevlerindeki Filistinli "güvenlik" tutuklularına "Kovid-19 aşısı yapılmaması" yönünde talimat vermiş, ancak Filistin yönetimi başta olmak üzere uluslararası toplumdan gelen tepkiler üzerine tutuklulara aşı yapılmaya başlanmıştı.

 Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde hala 380'i "idari tutuklu" olmak üzere 4 bin 400 Filistinli bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...