Putin: “68 milyon kişinin aşılanması gerekiyor”

Düzenleyen:
Putin: “68 milyon kişinin aşılanması gerekiyor”

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da yaşayan 68 milyon kişiye korona virüs aşısı yapılması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantıda öncelikli olarak korona virüs salgınıyla mücadele konusu ele alınırken üzerinde durulan bir başka konu ise ekonomi oldu. Ülkede salgın ile mücadelede alınan tedbirlerin etkili olduğunu savunan Putin, “Salgın gerçekten de giderek hafifliyor. Hasta sayısı azalıyor. Son zamanlarda iyileşen kişi sayısı hastalananların sayısından sürekli olarak geçiyor. Ülkemizde 100 bin kişiden yaklaşık 12’si hasta. Bu oran çoğu Avrupa ülkesine kıyasla 4 kat daha az. Vatandaşlara, ekonomiye yardım ederek çok dikkatli davranmalıyız. Genel olarak alınan tedbirler olumlu sonuç verdi” dedi.
Yine de salgının tamamen ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğini belirten Putin, “Korona virüs ile mücadelede rahat bir nefes almak için henüz çok erken. Salgına karşı alınan tedbirlerin sürdürülmesi gerekiyor” diyerek hükümet üyelerine tavsiyelerde bulundu.

"Kitlesel aşılama 18 Ocak’ta başladı"
Rusya lideri Putin, ülkede daha önce 70 milyona yakın kişiye grip aşısı uygulandığını hatırlatarak, “Kitlesel aşılama 18 Ocak’ta başladı. Bu konuda büyük planlarımız var. Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, endüstrinin üretilen aşı sayısı bakımından belirlenen programın ilerisinde performans gösterdiğini bildirdi. Ancak dediğim gibi, büyük planlarımız var. Griple ilgili aşı kampanyasında yaklaşık 70 milyon kişiyi aşıladık. Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova 68 milyon kişi olduğunu söyledi. Korona virüsle mücadele konusunda da benzer göstergelere ulaşmalıyız” dedi.
Putin, ülke genelinde 68 milyon kişiye korona virüs aşısı yapılmasının planlandığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...