'Kahraman' Rus pilot Çernobil’den kurtuldu, Covid’den öldü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
'Kahraman' Rus pilot Çernobil’den kurtuldu, Covid’den öldü

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

1986’da Sovyetler Birliği içinde olan ve Ukrayna’daki Çernobil faciasında radyasyon sızan reaktörün üzerinin yüzlerce helikopter kullanılarak kumla kapatılmasına komuta eden Rus General Nikolai Antoshkin (78), Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

1986’da o zamanlar Sovyetler Birliği içinde olan Ukrayna’daki Çernobil faciasında radyasyon sızan reaktörün üzerinin yüzlerce helikopter kullanılarak kumla kapatılmasına komuta eden Rus General Nikolai Antoshkin (78), ülkesinde kahraman muamelesi görüyordu. Helikopter pilotu Antoshkin, iki hafta süren operasyonda radyasyona maruz kalmış ve uzun süre tedavi görmüştü. Tarihte insan eliyle meydana gelen en büyük çevre felaketi olarak gösterilen Çernobil faciasından kurtulan Antoshkin, geçtiğimiz aylarda koronavirüse yakalandı. Rus pilot, tedaviye cevap vermeyerek evinde hayatını kaybetti. Operasyonda kullanılan helikopterler öylesine radyasyona maruz kalmıştı ki hepsi toprağa gömüldü.

'Kahraman' Rus pilot Çernobil’den kurtuldu, Covid’den öldü

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...