Putin dünyaya tavsiye ediyor ama halen kendisine Sputnik V aşısı yaptırmadı

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Putin dünyaya tavsiye ediyor ama halen kendisine Sputnik V aşısı yaptırmadı

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Covid-19’a karşı ülkede geliştirilen Sputnik V aşısının uluslararası toplum tarafından tanınmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ama kendisi halen bu aşıdan olmuş değil.

Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin’in grip ve pnömokok enfeksiyonu gibi hastalıklar için olması gereken aşıları bir program halinde sıraya koyduğunu, Sputnik V aşısına bunlardan sonra karar vereceğini söyledi. Peskov, “Aşılar hep birden yapılmaz, zamana yayılmalıdır” dedi. Putin, bir araya geldiği dünya liderlerine hep iftiharla Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 91,6 olduğu ve Rusya’nın dünyada Covid aşısını ilk kullanan ülke olduğundan bahsetmişti. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ve Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, dünyada Sputnik V aşısı yaptıran liderler arasında bulunuyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Bolivya lideri Luis Arce de Sputnik V aşısı yaptıracağını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...