Facebook’a bir darbe de Kanada’dan

Düzenleyen:
Facebook’a bir darbe de Kanada’dan

DÜNYA Haberleri

Haber içeriklerine ücret düzenlemesi öngören bir kanun sebebiyle Avustralya hükumeti ile sosyal medya devi Facebook karşı karşıya gelmiş durumda.

Facebook da buna 18 Şubat itibarıyla ülkedeki kullanıcıların haber paylaşımını ve görüntülemesini yasaklayarak cevap verdi. Ama öyle görünüyor ki, Facebook’a karşı bu uygulama sadece Avustralya’dan ibaret kalmayacak. Kanada da Facebook’un haber yayımlarına ücret ödetecek ikinci ülke olma yolunda. Kanada Kültür Bakanı Steven Guilbeault, Facebook'u kınadıklarını belirterek, “Kanada bu mücadelede ön safta bulunuyor. Biz, dünyada bunu yapacak ilk ülkeler arasındayız. Sanırım bizimle birlikte benzer kurallar getiren 5, 10, 15 ülke olacak. Facebook, Almanya ve Fransa’yla da bağları koparacak mı?” dedi. Toronto Üniversitesi’nin sosyal medya konusundaki çalışmalarıyla bilinen öğretim görevlilerinden Profesör Megan Boler da Facebook’un eyleminin bir dönüm noktası olacağını ve buna karşı genel bir  uluslararası yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...