Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Biden, Trump politikalarını devam ettiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İran Dışişleri Bakanı Zarif: Biden, Trump politikalarını devam ettiriyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Joe Biden'ın Donald Trump gibi İran edebiyatı yapmadığını ancak İran politikalarını devam ettirdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın İngilizce yayın yapan Press TV kanalına ABD ile müzakere ve nükleer anlaşma konuları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zarif, ABD Başkanı Joe Biden'ın Donald Trump gibi İran edebiyatı yapmadığını ancak eylemlerinde Trump'ın İran politikalarını devam ettirdiğini söyleyerek, “ABD uyguladığı tüm ekonomik yaptırımları kaldırması halinde İran nükleer anlaşma ve müzakere için hazır olacaktır” dedi.

Nükleer anlaşmanın ihlal edilmesi halinde İran'ın da kendi taahhütlerini askıya alabileceğini ve bu hakkı anlaşmadan aldıklarını vurgulayan Zarif, "Biz taahhütlerimizi askıya almada attığımız adımları nükleer anlaşma kapsamında attık. Yani anlaşmayı ihlal etmiş değiliz, karşı tarafın anlaşmayı ihlal etmesi nedeniyle sorunu çözmek ve yeniden anlaşmayı ihya etmek için bazı taahhütlerimizi askıya aldık" dedi.

Zarif, İran meclisinin nükleer tesisler hakkında aldığı son karara işaret ederek, "Eğer 23 Şubat tarihine kadar tüm yaptırımlar kaldırılmazsa meclisin NPT ek protokollerini sonlandırma kararını uygulayacağız. Bu bir ültimatom değil. Ülke içerisinde hükümet ve meclis arasında cereyan eden bir hadise. Biz ülkemizin kanunlarına ve demokrasiye inanıyoruz. Meclis bir karar aldı ve biz de bu karara uyacağız" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...