Havada motorunun alev alması Boeing 777’lerin ilk vukuatı değil

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Havada motorunun alev alması Boeing 777’lerin ilk vukuatı değil

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

ABD’de United Airlines’a ait Boeing 777-200 tipi yolcu uçağının motorunun kalkıştan kısa bir süre sonra alev alması dünyada dehşetle karşılanmıştı. Boeing, bunun üzerine hava yolu firmalarına aynı tip motora sahip 777 model uçakları seferlerde kullanmamaları çağrısında bulundu.

 İngiltere de hava sahasını bu uçaklara kapattı. Bu, Boeing 777’lerin ilk vukuatı değil. 40 yaşındaki Japon Naru Kurokawa da uçağın motorunun patlamasına bizzat şahit oldu. 4 Aralık’ta Japon Havayolları şirketinin Okinawa adasından ana karaya sefer yapan Boeing 777-200 uçağında bulunan Kurokawa, uçak havadayken büyük bir patlama sesi duyduğunu anlattı. Pencereden baktığında motordan kopan kocaman bir parça olduğunu gören Kurokawa, videosunu çekerek 4 Aralık’ta Twitter’da yayımladı. ABD’deki olay sonrasında mesajını yeniden paylaşan Kurokawa, “Öleceğim diye çok korkmuştum. Ölüm düşüncesi beni delirtir diye düşünerek video çekmeye odaklandım” dedi. Uçak, daha sonra acil iniş yapmış, 11 müretebat ve 178 yolcudan yaralanan olmamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...