Hacker'lar 150 bin güvenlik kamerasına sızdı

Düzenleyen:
Hacker'lar 150 bin güvenlik kamerasına sızdı

DÜNYA Haberleri

Uluslararası bir hacker grubu, hapishaneler, hastaneler ve hatta Tesla fabrikası da dâhil olmak üzere 150.000 güvenlik kamerasını hack’ledi.

Grubun Silikon Vadisi güvenlik firması Verkada'yı hedef aldığını, 'süper yönetici' hesabının kullanıcı adını ve şifresini ele geçirerek sisteme sızdıklarını açıkladı. Hacker’lar arasında yer aldığını iddia eden yazılım mühendisi Tillie Kottmann, "Yöneticinin kullanıcı adı ve şifresini web'de bulduk” açıklaması ise çok konuşuldu. Bilgisayar korsanları Tesla fabrikalarındaki ve depolarındaki 200'den fazla kameraya ek olarak okullardan, hastanelerden psikiyatri koğuşları ve bir dizi hapishaneden alınan güvenlik görüntülerini yayınladı. Ayrıca Alabama, Huntsville'deki Madison County Hapishanesinde yüz tanıma teknolojisini kullanan 330 güvenlik kamerası da hack’lendi. Bilgisayar korsanları, şüphelilerle polis görüşmelerinin seslerine de eriştiklerini duyurdu. Massachusetts'teki bir karakolda sorgulama görüntülerini yayınlayan korsanlar, Florida’daki Halifax Health'in tıbbi tesislerinin de videosunu yayınladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...