Fil 12 sene önce kendisini tedavi eden veterineri unutmadı

Düzenleyen:
Fil 12 sene önce kendisini tedavi eden veterineri unutmadı

DÜNYA Haberleri

Tayland’da bir fil, 2009’da Rayong’daki ormanlık bölgede hastalığından dolayı kıvranırken bulundu. Fil, tedavi için Lampang eyaletindeki Milli Parklar, Yaban Hayatı ve Bitki Koruma Dairesi’ne götürüldü. Yapılan muayenede hayvanda parazitlerle ilgili trypanosomiasis denilen ölümcül bir rahatsızlık tespit edildi.

HABER MERKEZİ

Tayland’da bir fil, 2009’da Rayong’daki ormanlık bölgede hastalığından dolayı kıvranırken bulundu. Fil, tedavi için Lampang eyaletindeki Milli Parklar, Yaban Hayatı ve Bitki Koruma Dairesi’ne götürüldü. Yapılan muayenede hayvanda parazitlerle ilgili trypanosomiasis denilen ölümcül bir rahatsızlık tespit edildi. Veteriner Pattarapol Maneeon, müdahale ederek filin sağlığına kavuşmasını sağladı. İyileşen fil, 3 ay sonra yeniden doğal hayat alanına bırakıldı. Doktor Pattarapol, geçtiğimiz günlerde filin ilk olarak görüldüğü bölgede dolaşırken 12 sene önce tedavi ettiği filin sesini duydu. Veteriner, sese doğru ilerleyerek fili buldu. Kendisini tedavi eden veterineri hatırlayan fil, hortumunu uzatarak eline dokundu. Duygulandıran buluşma sonrasında Doktor Pattarapol, “Onu sesinden tanıdım. Benzersiz bir sesi var. İkimiz de birbirimizi unutmamışız. Çok özel bir andı” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...