Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD’de polis 1 yaşındaki bebeği kafasından kurşunladı

Düzenleyen:
ABD’de polis 1 yaşındaki bebeği kafasından kurşunladı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Texas eyaletinde Houston polisi, bir soyguncuyu kovalıyordu. Soyguncu 3 Mart’ta gerçekleşen olayda Houston’da benzin istasyonunda bir arabayı durdurup içindeki kadını indirmeye çalıştı.

Bu sırada polis, ateş edip soyguncuyu öldürdü. Bir kurşun da arabada 1 yaşındaki Legend Smalls’un kafasına isabet etti. Beyninde kurşun parçaları bulunan bebek, halen hastanede yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bebeğin siyahi olması ülkede yine polis şiddeti ve ırkçı saldırı iddialarını gündeme getirdi. Bebeğin 19 yaşındaki annesi Daisha Smalls, düzenlediği basın toplantısında, “Bebeğim silahla vurulmayı hak etmedi. Özellikle de bir polis tarafından…” dedi. Daisha, polis memuru hakkında dava açacağını söyledi. Avukatı Ben Crump da, “Olayda ırkçı önyargılar söz konusu olabilir. Kadının arabada olduğunu biliyorlardı, buna rağmen ateş açtılar. Polisin Afrika kökenli Amerikalılara karşı tutumunu biliyoruz: Önce vururlar, sonra soru sorarlar. Diğer vatandaşlara böyle yapmazlar” ifadesini kullandı. Diğer avukat Antonio Romanucci de, “Delil topluyoruz. Yeterli delil toplayınca dava açacağız. İnsan, hedefini görmeden ateş etmez. Bu, sinema filmi değil, televizyon şovu değil” diye konuştu. Houston emniyet amiri Art Acevedo ise bebeğin iyileşmesi için dua ettiklerini, olayı soruşturduklarını kaydetti.

ABD’de polis 1 yaşındaki bebeği kafasından kurşunladı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...