TİKA'dan Macaristan'da çocuk hastanesine tıbbi ekipman desteği

Düzenleyen:
TİKA'dan Macaristan'da çocuk hastanesine tıbbi ekipman desteği

DÜNYA Haberleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Szent Janos Merkez Hastanesine tıbbı ekipman desteği sağladı.

TİKA Budapeşte Program Koordinatörlüğünce, Szent Janos Merkez Hastanesinin sağlık hizmetlerinin desteklenmesi için temin edilen tıbbi ekipman hastane yetkililerine teslim edildi.

Proje kapsamında temin edilen ileri teknolojiye sahip tıbbi ekipmanın, özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıkları olan bebek, çocuk ve gençlerde, hastalıkların zamanında teşhisinde ve uygun tedavisinde ilerleme sağlanması, fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının geliştirilmesi, aynı zamanda Ulusal Nöromüsküler Hastalıklar Merkezi ve Nadir Hastalıklar Merkezinin üyesi olan hastanenin araştırma çalışmaları için de katkı oluşturmasının hedeflendiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...