Meksika'ya 1 milyon doz Kovid-19 aşısı getirildi

Meksika'ya 1 milyon doz Kovid-19 aşısı getirildi

DÜNYA Haberleri

Çin merkezli ilaç şirketi Sinovac'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşıdan 1 milyon doz, Meksika'ya ulaştı.

Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Meksiko Uluslararası Havaalanında yeni Kovid-19 aşısı sevkiyatını teslim aldıklarını belirterek, "Planlandığı gibi Hong Kong'dan 1 milyon Sinovac aşısı geldi." ifadesini kullandı.

Meksika hükümeti, ABD'li ilaç şirketi Pfizer'dan 34,4 milyon, Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca iş birliğinde geliştirdiği aşıdan 77,4 milyon, Rus Sputnik V aşısından 24 milyon ve Kovid-19 aşıları Küresel Erişim Programı'ndan (COVAX) 51,5 milyon doz temini için anlaşma yapmıştı.

195 bin 908 can kaybıyla Kovid-19 kaynaklı en fazla ölümün gerçekleştiği 3'ncü ülke durumunda bulunan Meksika, vaka sayısında ise 2 milyon 175 bin 462 ile 13'üncü sırada yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...