Rusya, Husilerin Aramco'ya yönelik saldırısını "şiddetle" kınadı

Düzenleyen:
Rusya, Husilerin Aramco'ya yönelik saldırısını "şiddetle" kınadı

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco'ya insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta bulunan milli petrol şirketi Aramco'yu 6 insansız hava aracıyla (İHA) vurması Rusya'nın tepkisini çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırının en sert şekilde kınandığını belirtilerek, "Yemen'deki isyancı hareket tarafından yapılan saldırıyı Moskova şiddetle kınıyor. Yemen'deki çatışmanın tüm taraflarını uluslararası insani hukuk kurallarına uymayı ve sivillerin can kaybına neden olan operasyonları durdurmaya davet ediyoruz" denildi. Rusyanın, Yemen'deki tüm tarafları ve dış aktörlerin yer aldığı siyasi çözüme dair görüşmeleri her zaman destekleyeceği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...