Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hong Kong, Pfizer-BioNTech aşısının kullanımını durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hong Kong, Pfizer-BioNTech aşısının kullanımını durdurdu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Hong Kong'da, ABD'li ilaç devi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in ortaklaşa ürettiği korona virüs aşısının kullanımı, aşı kapaklarının kusurlu olması gerekçesiyle durduruldu.

Dünya genelinde birçok ülkede korona virüse karşı aşı uygulamaları devam ederken, Hong Kong'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hong Kong yönetimi tarafından yapılan açıklamada Pfizer-BioNTech tarafından üretilen korona virüs aşılarının kullanımının, teslim edilen bir partideki aşı şişesi kapaklarının kusurlu olduğu gerekçesiyle askıya alındığı duyuruldu. Konunun dağıtıcı firma Fosun Pharma, Pfizer ve BioNTech şirketleri tarafından araştırıldığı ifade edildi.
Fosun Pharma ve BioNTech ise aşının güvenli olmadığına dair bir neden bulunmadığını belirterek aşılamanın "tedbir" amacıyla durdurulduğunu aktardı.
Hong Kong Sağlık Direktörü Constance Chan, kusurlu kapakların 210102 numaralı partilerde bulunduğunu, toplam 585 bin dozdan oluştuğunu açıkladı.
Hong Kong'da son 24 saatte 10 yeni korona virüs vakasının tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 11 bin 420'ye yükseldi. Virüs nedeniyle 204 kişi ise hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...