Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Myanmar'da kablosuz internet bağlantısı kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Myanmar'da kablosuz internet bağlantısı kesildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Askeri darbenin yaşandığı Myanmar'da kablosuz internet erişiminin cuntanın emriyle kesildiği öğrenildi.

Özel telekom firması Ooredoo'dan yapılan açıklamada, Ulaştırma ve İletişim Bakanlığından gelen talimat üzerine, ülke genelinde kablosuz internet bağlantılarının geçici süreliğine kesildiği bildirildi.

Myanmar cuntası, darbeden günler sonra protestoların başlaması üzerine gösterilerin organize olmasını ve protestocuların sosyal medya paylaşımlarını engellemek için telefonlara internet erişimini engellemişti.

İnternet yasaklarına rağmen protestocular, sanal özel ağ (VPN) programlarıyla yasağı delerek sosyal medya paylaşımlarına devam etmişti.

Güvenlik güçleri 44 çocuğu öldürdü
Darbe karşıtı protestoların başlamasından bu yana güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu ölen protestoculardan 44'ünün çocuk olduğu açıklandı.

Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşundan (AAPP) yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 543 kişiden 44'ünün 18 yaş altında olduğunun doğrulandığı kaydedildi.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...