Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaz tatili için trafik ışığı sistemi: İngiltere dünyayı renklere ayırdı

Düzenleyen:
Yaz tatili için trafik ışığı sistemi: İngiltere dünyayı renklere ayırdı

DÜNYA Haberleri

İngiliz hükumeti yaz tatili için trafik ışıklarına benzer bir sistem getirmeyi planlıyor. Ülkeler, Covid vakaları ve aşılama seviyesine göre yeşil, sarı ve kırmızı renklerde listelere ayrılacak.

İngiliz hükumeti yaz tatili için trafik ışıklarına benzer bir sistem getirmeyi planlıyor. Ülkeler, Covid vakaları ve aşılama seviyesine göre yeşil, sarı ve kırmızı renklerde listelere ayrılacak. Bu durumda, vakaların yüksek, aşılamanın yavaş seyrettiği Avrupa ülkelerinde tatil yapma hayalleri suya düşecek gibi görünüyor. Tatil yapılabilecek ülkeler listesinde yüksek aşılama oranlarıyla Körfez ülkeleri öne çıkıyor. Yani bir İngiliz, İspanya, Fransa ya da Yunanistan’da tatil yapmak yerine Bahreyn ya da Dubai’ye yönelebilecek. 

-Yeşil listedeki ülkelere gidenler, dönmeden önce ve döndükten birkaç gün sonra kendi paralarıyla Covid testinden geçecek.

-Sarı listedeki ülkelere gidenler, döndüklerinde kendilerini 10 gün izole edecek. 

-Kırmızı listedeki ülkelere gidenler, döndüklerinde 10 gün otelde kalacak, otel masraflarını da kendileri ödeyecek.

Şu ana kadar sadece ABD, Körfez ülkeleri ve İsrail, yeşil listede olma kriterlerini karşılıyor. İsrail, 100 kişi başına 110 doz aşıyla dünya lideri. Bunu yüzde 84,1 ile BAE, yüzde 46’yla Bahreyn takip ediyor. Bu oran İngiltere’de yüzde 52,4, ABD’de yüzde 44,6. Mevcut durumda çoğu Avrupa ülkesi sarı kategoride bulunuyor. Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan, nüfusunun yüzde 16’sını aşılamış durumda.

İşte Kırmızı Liste

9 Nisan'dan itibaren, İngiltere'nin "kırmızı listesinde" şu ülkeler olacak:
Orta Doğu: Umman, Katar.
Afrika: Angola, Botsvana, Burundi, Cape Verde, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Esvatini, Etiyopya, Kenya, Lesoto, Malavi, Mozambik, Namibye, Ruanda, Seyşeller, Somali, Güney Afrika, Tanzanya, Zambya, Zimbabve
Asya: Bangladeş, Pakistan, Filipinler
Güney Amerika: Arjantin, Bolivya, Brazilya, Şili, Kolombiya, Ekvador, Fransız Ginesi, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...