Viyana’da ABD ile İran’dan ilk dolaylı temas

Düzenleyen:
Viyana’da ABD ile İran’dan ilk dolaylı temas

DÜNYA Haberleri

ABD ve İran’ın 2015 Nükleer Anlaşması’nın taahhütlerine nasıl dönüş sağlayabileceği konusunda dolaylı müzakereler Avusturya’nın başkenti Viyana’da başladı.

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2018 yılında çekildiği nükleer anlaşanın bir şekilde tekrar hayata geçirilmesi hedeflenen anlaşma için AB öncülüğünde gerçekleşen zirve, ABD-İran ilişkilerindeki gerginliği ciddi anlamda düşürebilecek bir gelişme olarak görülüyor. ABD yetkilileri şimdilik İran temsilcileri ve P5+1 grubunun diğer üyelerinden ayrı bir odada oturacak ve Avrupalı yetkililer mekik diplomasisine aracılık yapacak. Viyana’daki müzakereler, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve başlamasından bu yana Tahran-Washington hattında atılmış en ciddi adım olacak. Zirve öncesi açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin 2015 İran nükleer anlaşmasının şartları temelinde İran ile yaptırımların hafifletilmesi konusunda görüşmeye hazır olduğunu belirtti. ABD Başkanı Biden, P5+1 olarak adlandırılan gruptaki Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere’nin de taraf olduğu anlaşmaya geri dönmek istediklerini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...