Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uluslararası Af Örgütü: Rusya, Navalny’i yavaşça öldürüyor olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uluslararası Af Örgütü: Rusya, Navalny’i yavaşça öldürüyor olabilir

DÜNYA Haberleri  / İHA

Uluslararası Af Örgütü, Rusya’nın açlık grevindeki muhalif lider Alexei Navalny’nin yavaşça ölümüne sebep olabileceğini açıkladı.

Dünya çapında insan hakları üzerine çalışmalar yürüten İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Uluslararası Af Örgütü’nün yayınladığı rapora Rusya, muhalif lider Alexei Navalny’yi yavaşça ölmesine neden olabileceğini duyurdu.

Raporda, Navalny’nin uykusuzluğa maruz kaldığı ve hapishanede güvenebileceği bir doktora görünemediği belirtildi. Uluslararası Af Örgütü Genel Sektreteri Agnes Callamard, "Rus yetkililer, Alexei Navalny’yi yavaş bir ölüm durumuna sokuyor ve başına gelenleri saklamaya çalışıyor olabilir. Rusya’nın Navalny’nin haklarını ihlal ettiği açıkça görülüyor ”dedi.

Callamard, Navalny’yı kurtarmak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Onu öldürmeyi zaten denediler. Şimdi onu hapishanede tutuyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Rus muhalif lider Alexei Navalny, Rusya’da zehirlenmesinin ardından tedavi için Almanya’ya gönderilmiş, tedavisinin tamamlanmasının ardından ise Moskova’ya vardığında havaalanında tutuklanmıştı. Mahkeme kararı ile Rusya’nın Vladimir bölgesinde yer alan bir cezaevine gönderilen Navalny, 7 gün önce sosyal medya hesabı üzerinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...