Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zoom Rus devlet şirketlerine hizmet satışını yasakladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zoom Rus devlet şirketlerine hizmet satışını yasakladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Video konferans platformu Zoom, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki devlet kurumları ve kısmen devlete ait şirketlere hizmet satışını yasakladı.

Rus Kommersant gazetesinin, Zoom’un Rusya ve BDT’deki distribütörü RightConf şirketine dayandırdığı haberine göre, Zoom söz konusu ülkelerdeki devlet kurumları ve kısmen devlete ait kuruluşlar için satış lisanslarını geri çekti. Söz konusu yasak sebebiyle Rusya’da özellikle eğitim sektörünün etkileneceği yorumuna yer verilen haberde, Zoom’un kararının arkasında ABD’nin yaptırımlarına yönelik endişelerin bulunduğu kaydedildi.

Rus mevzuatına uyum zorluklarının da şirketin kararında etkili olduğunun ifade edildiği haberde, Zoom’un Rusya ve BDT’deki kamu sektörü için ayrıca bir video konferans programı geliştirmesinin de ihtimal dahilinde olduğuna işaret edildi. Rusya Federasyonu Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanı Maksut Şadayev, 24 Mart’ta yaptığı açıklamada, Rusya tarafından Zoom’a alternatif olarak geliştirilen programın 2022’de hazır olacağını öne sürmüştü.

Zoom Global ofisinden yapılan açıklamada da "Zoom, Rusya pazarı ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) müşterilerine hizmet verme konusundaki bağlılığını sürdürmektedir. Bölgede izlemekte olduğumuz yaklaşımı geliştirme sürecindeyiz ve bu esnada da hem kamu hem de özel sektördeki yeni ve mevcut müşterilerimiz, Zoom hesaplarını doğrudan web sitemiz üzerinden temin edebilir" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...