İngiltere’de siyahi adamın bacağını kıran polise 2 sene hapis cezası

Düzenleyen:
İngiltere’de siyahi adamın bacağını kıran polise 2 sene hapis cezası

DÜNYA Haberleri

​İngiltere’de tamamen masum olduğu halde, çocuklarının gözleri önünde tekme atarak siyahi bir adamın bacağını kıran polis memuru, 2 sene 3 ay hapse mahkum edildi.

İngiltere’de tamamen masum olduğu halde, çocuklarının gözleri önünde tekme atarak siyahi bir adamın bacağını kıran polis memuru, 2 sene 3 ay hapse mahkum edildi. Southwark Mahkemesi kayıtlarına göre olay şöyle gelişti: Polis memuru Charlie Harrison, bölgede işlenen çeşitli suçlardan dolayı şüphelileri arıyordu. Oğullarıyla  birlikte 2018 yılbaşında Londra’nın doğusundaki Forest Gate’de mezarlık ziyaretine giden siyahi Carl Abrahams’ı (40) gördü ve üzerlerini aramak istedi. Tartışma üzerine de tekme atarak adamın bacağını kırdı. Hakim Gregory Perrins, “Olay tamamen ırkçı motiflerle işlendi. Eminim, eğer adam beyaz olsaydı polis memuru müdahale etmeden geçecekti” dedi. Yılbaşını hastanede geçirmek zorunda kalan ve yürümek için 3 ay boyunca koltuk değnekleri kullanan Abrahams, üç sene geçmesine rağmen spor yapamıyor, düzenli olarak fizyoterapiste gitmek zorunda kalıyor. Harrison’un sadece Abrahams’ın hayatını mahvetmekle kalmadığını, polisin itibarına da zarar verdiğini kaydeden hakim Perrins, “İki oğlu da polis görünce korkuyor. Kendilerinin renklerinden dolayı hedef alınacaklarını düşünüyorlar” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...