İngiltere’de koronavirüs vakalarındaki büyük düşüşün sebebi karantina değil aşılama

Düzenleyen:
İngiltere’de koronavirüs vakalarındaki büyük düşüşün sebebi karantina değil aşılama

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de King's College London kurumunda bulaşıcı hastalıklar uzmanı Profesör Tim Spector, nüfusun yüzde 60’ının en az bir doz koronavirüs aşısı olması, yüzde 10’unun da daha önce enfeksiyon geçirmesi sebebiyle ülkede sürü bağışıklığının etkilerinin görülmeye başlandığını ifade etti.

Spector, bu durumda asıl etkenin “örnek aşılama programı” olduğunu söyledi. Başbakan Boris Johnson, vaka sayılarında azalmaya hükumet tarafından uygulanan karantinanın yol açtığını savunuyordu. Profesör, semptomatik yeni vaka sayısının ocak ayında günlük 60.000 civarındayken 1.600’e düştüğünü açıkladı. Spector, “İngiltere yavaşça karantinadan çıkarken Avrupa’da Covid vakalarında en düşük oranlara sahip ülkemizde vaka sayısının düşmeye devam ettiğini görmek beni cesaretlendiriyor. Bizdeki ve İsrail gibi ülkelerdeki bilgilere dayanarak, ocak ayından bu yana görülen düşüşün büyük ölçüde aşılama, daha az da sıkı karantina sebebiyle olduğuna inanıyorum” dedi. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla vakalarda artış olmasının kaçınılmaz olacağını ifade eden Spector, bunun üstesinden gelinebilir boyutta olacağı tahmininde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...