Pfizer/BioNTech aşılarının bir yan etkisi daha çıktı: Zona hastalığı

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Pfizer/BioNTech aşılarının bir yan etkisi daha çıktı: Zona hastalığı

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İsrail’de yapılan araştırmada, zona hastalığının Pfizer-BioNTech koronavirüs aşılarının yan etkilerinden biri olabileceği ortaya çıktı.

Sourasky Tıp Merkezi ve Carmel Tıp Merkezi tarafından yapılan ortak çalışmada otoimmün enflamatuar romatizmal hastalıkları tespit edilen 491 kişiden 6’sında, Pfizer aşısı yapıldıktan sonra zona hastalığı görüldü. Bunlardan 5’i ilk dozdan sonra, biri de ikinci dozdan sonra görüldü. Bağışıklık sisteminin kemiklerde, kaslarda, eklemlerde ve organlarda sağlıklı hücrelere saldırması şeklinde ortaya çıkan otoimmün hastalıklarında zonaya yakalanma oranı yüzde 1,2 olarak belirlendi. Araştırmacılardan Dr. Victoria Furer, “Şu an için zonaya aşının yol açıp açmadığını söyleyemeyiz. Ancak bazı hastalarda tetikleyici etken olarak ortaya çıkıyor olabilir” dedi. Furer, insanları aşıdan soğutmak istemediklerini, sadece daha önceden kişide otoimmün hastalıkları olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...