Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya’dan ABD’ye nota

Düzenleyen:
Rusya’dan ABD’ye nota

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Moskova Büyükelçi Yardımcısı Bart Gorman’ı Bakanlığa çağırarak 10 ABD’li diplomatı “istenmeyen kişi” ilan edildiğine dair nota verdi.

Rusya-ABD arasında diplomatik kriz derinleşiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Moskova Büyükelçi Yardımcısı Bart Gorman’ı Bakanlığa çağırıldığı ifade edilerek, Gorman’a Moskova'daki ABD Büyükelçiliği'nde çalışan 10 diplomatın “istenmeyen kişi” ilan edildiğine dair nota verildiği açıklandı.
Söz konusu diplomatlara 21 Mayıs’ta gün sonuna kadar Rusya’yı terk etmeleri için süre verildiğini belirten Bakanlık, söz konusu notanın ABD tarafının Rusya’nın Washington DC Büyükelçiliğinde ve Rusya’nın New York’taki Konsolosluğunda çalışanları “istenmeyen kişi” olarak ilan ederek gösterdiği düşmanca eylemlere karşı misilleme olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 16 Nisan’da yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara yanıt olarak 10 ABD'li diplomatı sınır dışı edeceklerini açıklamıştı.

Moskova Büyükelçisi Sullivan, ABD’ye döneceğini duyurmuştu
ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan dün yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden yönetimi ile istişarelerde bulunmak üzere ABD'ye döneceğini duyurmuştu. Sullivan, “Washington'da Biden yönetimindeki yeni meslektaşlarımla ABD ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu hakkında doğrudan görüşmemin benim için önemli olduğuna inanıyorum. Ayrıca ailemi 1 yıldan fazla bir süredir görmüyorum ve bu da eve dönmem için önemli bir sebep” demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...