Afganistan’da iftar saatinde bombalı saldırı: 20 ölü

Düzenleyen:
Afganistan’da iftar saatinde bombalı saldırı: 20 ölü

DÜNYA Haberleri

Afganistan’ın Logar vilayetinde iftar saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 21, yaralı sayısı ise 91 olarak açıklandı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’in güneyinde bulunan Logar vilayetinin merkezi Pol-e Alam’da iftar saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 30 olduğu ifade edilmişti ancak Afganistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 21, yaralı sayısı ise 91 olarak bildirildi.

Saldırının hedefi henüz bilinmezken, patlamanın şiddetiyle çevredeki ev ve işyerlerinin yanı sıra eski İl Şura Başkanı’nın evi ve bir öğrenci yurdunda büyük hasar meydana gelmişti. Saldırıyı henüz üstlenen olmamıştı.
İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tariq Arian olaya ilişkin açıklamasında, “Şu ana kadar 30 kişi hayatını kaybetti ancak yaralılarımız var, can kaybı sayısı değişebilir” dedi.
Logar İl Şura Başkanı Hasibullah Stanikzai de 30 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayarak, can kaybının artmasından endişe ettiklerini belirtti.
Öte yandan Afganistan'daki şiddet olayları, ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkedeki askeri birliklerin 11 Eylül'e kadar çekileceğini açıklamasının ardından arttı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...