İngiltere Dış İstihbarat Teşkilatı Ajan Q arıyor

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
İngiltere Dış İstihbarat Teşkilatı Ajan Q arıyor

DÜNYA Haberleri  / NTV

İngiltere Dış İstihbarat Teşkilatı’nın (MI6) Başkanı Richard Moore, ünlü İngiliz ajan film serisi James Bond'ta da yer alan, Q koduyla bilinen yüksek teknoloji uzmanının gerçeğini bulmak amacıyla eleman arayışına çıktı.

Aynı zamanda İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi olan İngiltere Dış İstihbarat Teşkilatı’nın (MI6) Başkanı Richard Moore, Twitter hesabından “Yeni bir ‘Q’ arıyoruz. MI6’in gelecekteki operasyonel teknolojisini geliştirmesine yardım edip ülkenize hizmet etmek istiyorsanız, lütfen buna bir bakın!” açıklamasını yaptı, MI6’in iş ilanını paylaştı.

Buluşlarıyla biliniyor
Q, Bond filmlerinde ajan 007 için tasarladığı patlayıcılı kol saati, kimin gizli silah taşıdığını gösteren X-ray gözlük ve el bombasına dönüşen kalem gibi özgün buluşlarıyla biliniyor.

Filmdekinin aksine kadın
Bununla birlikte 2017’de dönemin MI6 Başkanı Sör Alex Younger, “Ajan Q’nun teşkilatta görevli gerçek bir benzerinin bulunduğunu” itiraf ederken, kendisinin filmlerdeki gibi erkek değil, kadın olduğunu açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...