Filistinliler Tel Aviv’i vurdu, Demir Kubbe sınıfta kaldı

Düzenleyen:
Filistinliler Tel Aviv’i vurdu, Demir Kubbe sınıfta kaldı

DÜNYA Haberleri

Filistinliler, Tel Aviv’i vurdu. Füze yoğunluğu sebebiyle İsrail’in çok güvendiği “demir kubbe” hava savunma sistemi yetersiz kaldı.

Filistinlilerin füze atışları sonrası İsrail'in 'Iron Dome' (Demir Kubbe) savunma sistemi sınıfta kaldı. Daha önce uzmanlar, sistemin yerleşim bölgelerine yönelen füzeleri etkisiz hale getirmede yüzde 85 başarı sağladığını iddia ediyordu. İsrail, savaş uçakları ve en gelişmiş silahlarla açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’yi orantısızca vuruyor, kendilerini savunan Filistinlilere karşı ise füze savunma sistemi Demir Kubbe’ye güveniyorlardı. Ancak İsrail’in çok güvendiği “demir kubbe” hava savunma sistemi son saldırıların ardından yetersiz kaldı.

Hamas'tan Tel Aviv'e 130 roket
İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırısı düzenleyerek meskun alanda bir binayı vurmasının ardından Hamas Hareketi Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu.

İlk rakamlar geldi, 1 ölü 6 da yaralı var
Tel Aviv’e düzenlenen roket saldırısında ilk belirlemelere göre Rishon Lezion’da 1 kişi hayatını kaybetti, Holon’da ise az 6 kişi yaralandı. İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda ise 10'u çocuk, 1'i kadın 28 Filistinli hayatını kaybetmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...