ABD'de benzin krizi! Stok yapmaya başladılar

Düzenleyen:
ABD'de benzin krizi! Stok yapmaya başladılar

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en çok petrol rezervine sahip ABD'de petrol sıkıntısı başladı. İnanılmaz gelişmenin nedeninin siber saldırı olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin en büyük petrol hatlarından bir tanesi siber saldırı sebebiyle geçici olarak kapatılınca ülkenin güneydoğu eyaletlerinde petrol krizi patlak verdi. Olaydan yüzlerce benzin istasyonu etkilenirken, bazı eyaletlerdeki istasyonların ise işlemleri tamamen durdurulmak zorunda kaldı.

BENZİN FİYATLARI ARTTI
Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Virginia'dan Florida'ya kadarki hemen tüm eyaletlerde benzin stoklarının tükenmeye başladığı ve benzin fiyatlarının arttığı kaydedildi.

Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların panik yaparak ihtiyaçlarından fazla benzin aldıkları ve bu sebeple stokların hızlı tükendiğini ifade etti.

FLORİDA'DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ
Öte yandan Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette artan benzin sıkıntısı nedeniyle "acil durum" ilan ettiğini açıkladı.

Houston'dan New York Limanı'na günlük 100 milyondan fazla galon benzin ve diğer yakıt taşıyan Colonial Pipeline boru hattının faaliyetleri 5 gün önce siber saldırı nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...